Wednesday, September 14, 2016

KL - DUBAI - ORLANDO
ORLANDO - DUBAI - KL
- 10 August 2016 -

ALHAMDULILLAH diberi peluang percutian percuma dari SHAKLEE selama 8 hari ke orlando, US and daily tour di Dubai, UAE. semua percutian diberi percuma and 1st class. ive been in 19 countries before but with shaklee the best experience ever.

NEGARA KAYA - RAYA

masa mai datang suhu 43celcius - and dikatakan bulan yg sama tetapi tahun lepas, suhu pernah mencecah 53celcius. seriusly super hot ! crazy hot ! bas kami xkan off air-cond even kami berada diluar bas and  bustop pun disediakan air-cond

Dubai penuh dengan kemewahan & world class architectural design. setiap apa yg dibuat, semua aim for #1 in world - penduduk di dubai hampir 80% org asing. dubai negara yang sgt selamat and might say, banyak peluang pekerjaan (if you want)

sumber dari : wikipedia
As of 2012, Dubai is the 22nd most expensive city in the world and the most expensive city in the Middle East.[15][16] In 2014, Dubai's hotel rooms were rated as the second most expensive in the world, after Geneva.[17] Dubai was rated as one of the best places to live in the Middle East by U.S. global consulting firm Mercer.[18]

setibanya di Dubai (transit dari Orlando) by Emirates

Dubai airport


bas stop tertutup - disediakan air cond




Super heat - gambar pun berkabus sbb terlalu panas on ground.Dikabar kan smue construction will stop at 2020 - before that, many building will break the record coming.

we STOP DUBAI for day tour & lunch


chinese muslim food - sedap gila ! xpernah rasa chinese food sesedap in dubai



~ seafood ~
semua FREE



mai pegang rose diperbuat dari lobak merah.

selepas makan ~ bermula tour. Agent bagi choice for each everyone samada nak pergi pasar atau dubai mall - mai pilih dubai mall sbb nak tengok burj khalifa (tallest building on earth) and cuaca xmengizinkan, sebab terlalu panas

selain dari tu, dalam dubai mall ni ada largest aquarium on earth jugak - so why not pergi tengok. excited nak tengok menda2 world class ni. Dubai mall mempunyai 1200 shop lots and berkeluasan 50x padang bola ( among largest mall on earth) and most visited place on earth - semua hebat2 je dicipta negara kaya ni.

mai excited be one of their visitor

way to dubai fountain and burj khalifa - actually dubai mall ni attach ng semua menda alah kt dubai tu. ada hotel, ada burj, ada fountain - mcm KLCC. Alhamdulillah kami sempat ke dubai fountain (depan burj khalifa)  utk tgk show - walaupun KLCC punya lagi super happening


dubai fountain 


macam hazard tp sebenarnya sbb cuaca super heat


akhirnya burj khalifa dapat ditawan. lol


 burj khalifa - bottom level and top level ada waktu solat yang berbeza 

1) tallest building on earth
2) tallest free standing structure on earth
3) highest number of stories in the world
4) highest occupied floor on earth
5) highest observation deck in the world
6) Elevator with longest elevator distance in the world
7) Tallest service elevator in the world.

DUBAI aquarium - world largest indoor aquarium.  banyak amazing fact pasal ni tp xingt dah. aquarium ni located betul2 dalam dubai mall



+++++++++++++++++++++++++++++++

_ANOTHER AMAZING ARCHITECTURAL IN DUBAI_
LOCATED : JUMEIRAH BEACH (formerly known as chicago beach)



BURJ AL ARAB - one of most expensive hotel in the world to stay.
story behind this hotel sangat-sangat hebat. 

burj al arab - sisi lain


 chicago beach - gtuuuuuu

~ something to SHARE ~



TANAH LAPANG SEBAGAI SAKSI - After 2020,burj khalifa no more tallest building on earth - new building coming n dikatakan ketinggian melebihi 1km di atas tanah lapang ni. See how ! excited to wait ~



Best regards,
Humaira Abdullah

0 pengkritik:

Post a Comment