Wednesday, June 10, 2015

JAJAH PENJAJAH, JEPUN


HARI KE 2 - KYOTO ( PART I)
Ibu negara Japan sebelum TOKYO

2MAC2015 - Untuk hari ke 2 di Japan, mai plan untuk ke kyoto guna JR pass unlimited kami. seharian di kyoto. so zero cost utk ke kyoto. Tempat pertama kami pergi is Arashiyama District tempat popular wajb pergi, Bamboo Grove . kami turun di Sagaarashiyama station. keluar je station, ada signboard to Bamboo Grove tu jalan terus je. kalau tak confident, follow je foreigner-foreigner lain. kalau tanya penduduk sana memang merepek jela..

pemandangan depan Sagaarashiyama Station.


[MAI SI BEG PINK] susur je rumah-rumah dan kedai-kedai sambil usha pemandangan. suasana berbeza dengan osaka dan sangat jauh beza dengan kota tokyo. kyoto lebih kepada ala-ala kampung. 


abang-abang sado sana menarik beca.beca ke? gigih betul tengok..dala ada jalan berbukit-bukit lebih-lebih di gion street.


ARASHIYAMA DISTRICT 
JALAN JER TERUS SAMPAI SIMPANG 3, BAMBOO GROVE DI KANAN, TOGETSUKYO BRIDGE BELAH KIRI. ( kita turn kanan first)

-------------------------------------------------------------------

TARAAAAA

BAMBOO - suasana sangat seronok dan best..tempat wajib pergi jika ke kyoto. kami susur sepanjang bamboo grove ni sambil dengar bamboo berlaga sesama depa. kalau malam-malam agak seriau bunyi nya.


MAI dengan bamboo, walaupun di kampung pun ada bamboo ni.hehe peace!
sepanjang grove tu adalah tempat-tempat persinggahan. kami singgah dan bla sebab biasa jela temple je banyak di Japan ni.


tempat ni akan cantik jika musim luruh.


jumpa pokok oren ketika jalan - jalan di grove tu, berbuah dan weoll excited !

mai and the team.we have so much fun there!

==> selepas menyusur bamboo grove, kami ke belah kiri tu pulak.Togetsukyo Bridge..view yang sangat cantik.especially musim luruh..sila datang musim luruh!

ramai pelancong sepanjang bridge ni. lepak memang seronok tp kami rushing and sejuk gilerr..


mai dan ami ( my youngest ) 

sejuk dan terlalu sejuk terpaksa pakai&cabut glove banyak kali sebab selalu online. hehe

LEPAS settle menikmati pemandangan, kami pun beredar ke station dan akan ke FUSHIMI INARI SHINE di Inari Station, kt kawasan tu penuh torri gate warna oren. sama kaler dengan tudung mai pakai..


sepanjang jalan balik ke station, kami usha usha kedai disana sambil tumpang heater dalam kedai. sejuk menusuk wehh..


macam 7eleven di malaysia..banyak here and there..termasuk family mart..


SAMBUNG..
KYOTO - PART II




Best regards,
Humaira Abdullah

0 pengkritik:

Post a Comment