Wednesday, June 10, 2015

JAJAH PENJAJAH, JEPUN


HARI KE 2 - KYOTO (PART II)
Ibu negara Japan sebelum TOKYO



Next, kami ke Fushimi Inari Shine di Inari Station. kami datang sebab tempat pelancongan je dan nak tengok thousand of torri gate warna oren yg disponser by company sebab torri gate harga beribu-ribu dan torri gate tu besor-besor..untuk sampai ke sini pun incured no cost for us sbb cover by JR pass. memudahkan urusan !

SELFIE : keluar je inari station terus nampak huge torri gate. 



sedikit briefing pasal tempat ni. cewah !



Susur kedalam ke kawasan shrines tu, nampak la banyak torri gate ni. jauh sampai ke atas bukit, tapi kami separuh jalan je. memang xberniat nak sampai ke puncak, Cukuplah dapat jejakkan kaki disini.


tudung mai match sangat ng warna gate tu.

disebabkan tu kawasan ibadat maka jumpalah dengan minah jepun berkimono. ini betul-betul Jepun beb!

masuk pintu lain, keluar pintu lain

AFTER ...
- gambar ihsan japan-guide. com -

selepas di sini, kami ke Kinakuji Station utk melihat GOLD TEMPLE tapi rupanya kena bayar nak masuk(400Yen), jadi kami decide to cancel sebab 
1) its temple 
2) not in our budget at all

JADI, kami decide turn to Gion - Most famous Geisha district. our plan tukar last minute, tapi Alhamdulillah kami ada internet setiap masa so senang bergerak lagi-lagi di negara teknologi dan sgt easy to access with public transport.

disana kami terserempat dengan Geisha dengan customer dia..uuuuuuu, make up macam opera tu..tapi nak sampai district tu susah, tanya orang semua give different direction..lastly, kami ikut je map sampai jumpa. Jauh dan Sejuk.

cantik-cantik minah jepun di Gion street.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

{smoking area}kami LUNCH nasi putih ( beli di family mart ) plus serunding&ikan bilis pedas Ibu bekalkan. sambil makan, sambil melompat sebab sejuk sangat here -.-" 
*tong sampah hanya ditempat tertentu je ada,, especially di smoking area. susah nak cari yet still negara yang bersih.



SAMBUNG... 
geisha di Gion District
KYOTO - PART III







Best regards,
Humaira Abdullah

0 pengkritik:

Post a Comment