Friday, June 14, 2013


BANDUNG, INDONESIA

KELUAR LAH. BERJALAN LAH. BERSYUKUR LAH. NIKMATI LAH.
alhamdulillah saya berpeluang membawa adik-adik perempuan dan kawan, salehah. 4 orang bergerak ke BANDUNG, INDONESIA by AIRASIA for 4hari, 3malam..

well, tempat pertama sampai .ada masalah sikit-sikit, tiba-tiba sampai sini. wateva yg penting heppy..beli strawbery 1bekas kecil la..dalam rm2.40..hahahhaha..suka !


 next menuju ke tangkuban parahu, lava gunung berapi. sangat kuat bau dengan sulfur. ok sesak nafass dgn bau n orang. ramai kot! my 2nd times here!! tidak banyak berubah..

 selamanya adik-adikku..sungguh gembira sekali. mood xsabar nk shooping tu..

 masih aktif uoll !!!

bersama kereta sewa kami...kami sewa sehari suntuk..harga dalam RM100 sehari...best kot..naik kete besar.aircond.yerla 4org je kan pelancong die..hehhe

 lepas tangkuban perahu, kami bergerak ke Rumah Mode, diantara Factory Outlet yang famous. famous jerla. barang-barang die kurang berkenan.terlalu urban..hahah..saya biasa-biasa je ^^,

 saja-saja cari factory outlet yang famous..tengok je..xkena bayar pun..The Secret juga diantara yang famous n ramai pengunjung dari Malaysia.beli apa saya xtau..hehhee

 The Oasis ni yg paling kurang berkenan, enthla napa..FO lain better la sikit. yang ni kureng..lokasi just near by The Secret, kitrg jalan kaki je..hihi..syok best...
actually byk lg FO kitrg g cm Bali tu, tp xamik gambar..sebab xbest la..i mean, saya xsuka..sorry *

ni 1st time g, Paris Van Java...bayang lain, rupeny lain..shopping mall rupeny PVJ ni..tp ok la.byk jgk shoping..macam kt Malaysia takda kan..duk sini lama juga sbb shoping my wallet at Roxy sana..sumpah murah..I LIKE 1000X...pastu lepak2 kt coffee house...mmg best la i tell u..lain r suasana dia..walaupun indonesia je pun !

bila da malam, balik la ke hotel..eh!! gambar hotel mana..ok, ada dibawah..depan hotel tu ade rumah gabenor katanya, kalau salah maafla..strategik n xsesak sgt..best..pg2 bangun xbsing sgt..dgn udara yg nyaman..pendek kata..best la..

time yang paling xtahan..sebabkan hotel dekat je ng Pasar Baru, tempat yang best gilerrr...kitrg jalan kaki je..semua org dinasihatkan bawak beg sendiri.supaya simpan barang sendiri n tak tercicir. budak dalam gambar ni, my sis..xbawak duit langsung.tapi pulang dengan kejayaan..kiri kanan barang..akak,akak terpaksa berkorban..xpe yg penting dia heppy..
kami duduk dimall ni dari bukak sampai tutup. time kul1 balik hotel antr barang, pastu dtg balik sampai tutup.dan perkara paling penting, kitrg tak lunch langsung for that day..TAKSEMPAT nokkk!!!

ni la sedikit sebanyak barang saya...total dalam 11kg je pun..beria beli banyak..bazir, bazir..

here u go !!! ni la hotel kami..the most wanted hotel among Malaysian..best..kipas pun sejuk gila time pg..hotel budget yang cool..rate 4.5/5 !!

Kartika Seri, kedai kuih paling popular kalangan pelancong Malaysia..why? dont know..dont ask me...tapi i borong jugak.hahahhaha

last day, since flight kul7.30 malam..kami berjimba-jimba di Trans Studio, bandung..nak shopping mmg sampai bila-bila xkan habis.duit je akan habis..so baikla aku bawak adik-adikku gembira-gembira disini..tiket masuk dlm RM75 sorang...kul10pg bukak terus masuk..sampai kul4ptg kami lepak dalam ni..small dari US Singapore. mmg xblh compare la dgn US tp yup! indonesia pun ade taman tema ok!

section pertama kami masuk...nice picture ! taken by the staff..Makasih pak !

gurl-gurl dalam tu la..


Ingat Allah walau dimana sahaja kamu berada. dapat jalan ke bandung pun dgn izinNya, Solat la...

diantara SHOW dalam transtudio. best walaupun simple je..hehe..simple ke??

SHOW terakhir.cerita ape enth..best sbb dipentas tp xsempat habis.sebab rushing back to airport. kitrg xmakan lagi, x takut macet..so cepat-cepat beredar..dah puas da tu..kecik je..tapi bestla..

overall percutian yang best..budak budak perempuan je g.. inshaAllah selamat. yakinlah Allah akan pelihara kita..keluar rumah dengan tawakal kepada Allah. itu yg penting. Duit penting tapi keinginan utk pergi itu lebih penting. keluarlah berjalan..seronok!

NEXT ??? europe boleh...????

anyone nak tanya apa-apa pasal bandung, contact me by sending email..humaira.abdullah@ymail.com..
InshaAllah saya membantu.travel guide ke, ape ke..bleh insyaAllah...


Best regards,
Humaira Abdullah

0 pengkritik:

Post a Comment