Sunday, July 22, 2012

sambungan...


salam semua ! selamat BERPUASA, BERSAHUR, BERIBADAH dan MEMBACA ^^,

<2ND DAY trip >>>>

utk my 1st day trip to singapore, aku dah post out dah...so aku try continue utk hari ke2 n hari ke3...btw, singapore best..yes..siyesly best..

hari ke2, kami kuar bilik exactly the time when Singaporean going out for work..tp takderla sesat sgt pun.traffic lagi la tkjem.mybe penduduk takseramai malaysia la kot..*mybe*.enthla..aku pun xtau..so arni our plan is go to Universal Studio utk seharian n time malam pergi merlion park..

view gambar ni SENTOSA ISLAND. kota keriangan la...kalau @malaysia, atas bukit.. @singapore, atas pulau..cun la tu.nk pergi island tu kene naik monorail yg comel..SGD3/person..return tiket..so not bad =)

4 in our group...as mention before, at right side tu is our unofficial tour guide..nice view dude! 


 sudah tiba...ini awesome !!! 1st time tengok live...its giant !

 disebabkan kami datang terlalu awal, kami walk around dulu area2 tu...tiba2 teringat kami dapat tiket free masuk Maritime Experiential Museum&Aquarium..tempat dier pun just infront USS..so, g museum dlu la = =

 here !!

 dah settle museum tu, dalam 10.30 pg.kami terus masuk dalam USS..sebab kalau masuk pagi, tkdrla panas sgt sbb dalam ni berjalan kaki je yer...this time, bulan july is peak period so, tiket kami is SGD74/person + free tiket to museum...normal price is SGD68..worth it ! trust me ~~~

 hahahh..mula mula masuk dah tgk map...sbb nya nak budget-budget tempat, sbb byk shows. tgk samada nak mulakan dr kanan or kiri.tp kami mulakan dari kiri sbb last boleh singgah transformer.tempat paling best!

 kerja kami adalah minum air di semua water dispenser...haus ok! sementara q tu,sempat lagi minum-minum..

 this time dalam kul1ptg (tkingt)...underwater show..show terbesar kt USSingapore....show ni memang terbaik n sape pergi USS tp tk tgk show ni, sila datang lagi pleaseee....

  barisan pelakon underwater show..sempat bergambar...like 1000x..

disebabkan aku tktengok cite transformer, aku taktau pasal this car...so, no comment ! amik je gmbr ^__^ 

 estimation nak masuk transformer show is 90minute.betapa lamaNya oke..tp show dier, sangat terbaik n terbaik sbb 4D..nasibaik sempat q sbb masa tu dah kul5.45pm..siap2 solat baru q..so lega la skit, tkdr hutang..kan.

 actually banyak sgt gambar taken by us, pastu byk tmpt kami pergi tp tkkan nk upload semua..terlalu banyak sampai 1 memorycard tkcukup..hahahhah! ni last la..kt exit dah..HOLLYWOOD ! goodbye USS ! see u again..time ni dekt kul7.30pm...seharian duduk dalam USS.sebab apa tau?sebab sgt best ! 

time malam, memang tksempat nak balik tukar-tukar baju ke mandi ke..terus cari MERLION PARK..sgt susah nak cari since tnya org mesti bagi direction yang berlainan..so kami fix to direction dr MRT station..akhirnya sampai jugak...merlion park is different dgn esplanade tau...my bro teringin sgt tgk live kepala singa+mermaid=MERLION..so sanggup cari sampai jumpa...

 gambar idaman ! merlion tu tak muntah air pulak malam ni.sebab under constrcution..so sad =(

 no one bother kami duduk-duduk kt sni...so disebabkan keletihan yang amat sangat-sangat..banyak gambar diambil time duduk..alasanNya?LETIH...hahhahah.view kt sni damn awesome ! sgt cantik n cantik..somemore ada tasik kt situ..actually taktau samada tasik/laut..tasik kot...hahhahah.. 

 view dier la...banyak sgt sudut view dier..diantara nya la ni *____^

dah settle merlion park.jalan-jalan cari makan dlu thn balik bilik...adik aku dah tkdr energy dah tu..kesian dia..keletihan..kami pun super duper letih tapi tahan jerla..kata backpackers trip ^____^


continued on my last day @singapore >>>


Best regards,



0 pengkritik:

Post a Comment