Sunday, February 5, 2012

++++++++++++++++++++++++++++

ok,lama..memang sangat lama dan sangat-sangat lama
aku takupdate ini blog..selain dari sibuk, menyibuk dan sibuk..aku jugak malas nk update.tp aku keep on update kat facebook...jumpa disana jerla..more easy and lawa sikit..my blog ni seem not to cute la...macam yang lama je..hehehe..malas ok!


alhamdulillah, selama hampir 5tahun aku tunggu nak praktikal..sekarang it times...sekarang aku tengah praktikl kat Deloitte, one of big audit firm in the world wide...aku memang dah berangan dari diploma yang aku nak kerja di big firm..tapi aku sekarang moving towards the achievement.aku praktikal.sangat taksangka aku dipilih..lepas ni maybe boleh jadi permanent staff...sekarang my status still vacation trainee...hehehe...aku start praktikal on FEB 1, 2012...dijangka akan habis on JULY 31, 2012...ok! tepat 6bulan....sekarang tengah peak period so most of my times are at client office la..my first client is MBM Resources Sdn Bhd...

hari 1st aku datang to, aku dah jumpa kawan baru...kawan dari uitm shah alam, sunway college,UM..best la mula2..siyes best! aku pun takpernah belajar keluar dari pahang..so aku g sana, aku mula membuka sayap2 network aku...chinese malay tapi indian tkder time intake aku ni..kitorg dikurung dalam bilik meeting utk 3hari tuk sitting the quizzes. tp 2nd day baru boleh buat sebab IT desk nak bagi setiap orang laptop, so amik masa.IT desk gave us laptop, new email , and new pswd.oh quiz to ada 4 phase utk disettle kan before g client company..setiap quiz passing rate 70%..and approximately every phase amik masa 1-4jam utk complete..sekali ng note2 bagai...ada 2 phase utk software yg deloitte guna..ok la, not bad (padahal....) hahaha..tkpela to, experience...siapa nak bagi kan.....?setakat ni, aku da settle semua quiz yang ada to..so, skg time free aku boleh la baca2 balik note2 yang aku download..banyak pulak masa free kan..hahahah...

skg tgh public holiday, and this coming wednesday time busy aku dah bermula..and aku harap sangat2 aku takderla sebusy depa..aku trainee je kot..dont get bullied by them (pesanan dari my kazen..)hahahaha...ok lah! 6bulan je...yang penting, elaun masuk, boleh claim bagai..hahaha....see ya ! next time aku update lg..kalau ada masa okeh =)

p/s : rezeki ada dimana-mana..carilah selalu..insyaAllah ada....percaya pada Allah..rezeki semua datang dariNya..my pesanan is set the highest target! u will see (^^,)










Best regards,
Humaira Abdullah

2 pengkritik:

Eyeme said...

congrats dpt intern kat deloiite..good for ur future tau! hihi

NUR HUMAiRA' said...

thnks..nak habis dah pun...memang good in future,tp huh! indescribable..

Post a Comment