Saturday, August 6, 2011

selamat mendapat kerahmatan, keampunan dan pembebasan dari Azab Neraka..YAALLAH, syukur alhamdulillh setelah diberi kurniaan dan kesempatan oleh Tuhan sekalian alam kerana berpeluang menjejakkn kaki dibulan mulia ini dan diberi peluang bertemu sekali lagi dibulan yg didalamNya ada 1malam yg lebih baik dari 1000bulan..

beruntungla manusia dimana dia grab apa shj peluang yg ada didepn mataNya...dgn melakukan segala ibadah wajib, sunat dan sebagaiNya..semoga kita menjadi hamba yg bertakwa ketika habisnya bulan ini..jgn la kita menyembah ramadhan tp kita haruslah menyembah Allah s.w.t

alhamdulillah aku dpt jugak menginjakkn diri di blog aku ni wlpn masa sgt la tidak mengizinkan...sebelum bertemu bulan rmdhn ni,dibulan syaaban...28 dan 29syaaban..kami sekeluarga dan para pelajar banin maahad tahfiz kuantan, mendapat undangan dan jemputan khas ke KL utk membuat lawatan dan segala lawatan itu ditaja oleh proton dan CEO nya, dato' sri syed zainal dan isteri datin seri azizan..subhanaAllah..mereka adlh insan yg diberi rezeki melimpah ruah ttp tidak lupa bhwa segala rezeki itu adlh milik Allah..mereka adlah idola aku dan aku berusaha kearah itu....disini marilah aku share sedikit gambar2 aku time disana..lawatan yg dimulai dgn lunch @saloma bistro berdekatan dgn KLCC dan diakhir dgn ESQ ceramah di audi @proton shh alam..alhamdulillah..segala berjalan dgn lancar..dan aku bersyukur krna mndapat tempias pljr hafaz al-quran..ini semua rezeki Allah..


|||||||||||||||||| 51% |||||||||||||||||||||


|||||||||||||||||| 89% ||||||||||||||||||||||


||||||||||||||||||| 100% ||||||||||||||||||||


satu jer gmbr disaloma bistro....mood tgh lapar so mood bergmbr mmg tkdr lgsg...mknn dier ok,ok..hehehe..tp aiskrim for dessert was really awesome! sedap sgt weh.....kami semua makan disini while tnggu dato' and datin n their children dtg..mkn2..borak2 dlu pas2 naik bas go to KLCC..jumpa at centre of both menara KLCC to...kedtgn dismbut oleh staff proton, pegawai2 polis dan staff petronas..



ok, 1st pergi terus ke bridge KLCC to naik special lift without normal procedure(1st time naik ni). gmbr ni da naik terus ketingkat 42 ni..whre this floor is special for VVIP guest...so?kitrg vvip ke?not actually..budk maahad tu vvip, aku tumpang jer =)...g sne bersma 2org adik aku..eman ng ami...pah n ati..so sad~~~tinggal yer ^___*


gambar aku yg blur...ok,tkpyh focus to muka aku..focus at the scene of the background...subhanaAllah..sgt la cantik!!! udara kat ats ni..sejuk...kah2...bertuah badan.disemua rezeki aku n fmly..



ok, stop la psl atas bridge to..di sponsor pulak ke petrosains...tktau siapa sponsor...1st time g ni..sgt excited..wlpn im not in this major but for general knwldge..why not kan??gmbr while tunggu nk masuk dlm r ni..bosan...boring dan bosan..titik.ami to konon jer sejuk. kan!



ok,gambar tertinggal......dibelakang tu bdk2 maahad..para huffaz Al-Quran.pelajar yg bijak pandai di dunia dan akhirat..insyaAllah..mereka kebangaan ibubapa mereka dan para guru di maahad.


ok, well actually...kereta kitrg tnggl kt saloma sbb risau parking kete tkdr, so hala g naik bas...hala balik, jalan kaki to saloma..jauh dan letih..sementara jalan to,sempat la amik2 gambar dulu...[kamera ni gambar takberapa elok,mugkin dia nk soh beli yg baru kot]


ok,gambar tertinggal lagi..dalam petrosains..gambo poyo kejp...hahaahha.sempat tersenyum..


ha....yg ditunggu....ni la datin seri azizan,isteri kpd dato seri syed..cantik kan?baik kan...baik sgt...wlpn sibuk kesana kemari tp tnggungjawab tidak pernah lupa sbgai seorg ibu dan isteri....segala aktiviti dikatakan diatur olh datin..ish..suka la ng die.....tiap mse bersama rombongn maahd..thnks ya..~


gambar di proton shh alam...ni bhgian kereta proton..ada bahgian kereta lotus...yg lotus to nnti la upload...adr problem skit...di diantara kereta2 utk dijual r..tp kitrg amik gmbr jer, bkn nak beli pun..tkdr duit meh....so ni gmbr sementara tnggu nak ke audi utk dgn ceramah ESQ..for those tktau ESQ to, ni cermh ala2 halaqah sentuhan kalbu to...pak dari indonesia to....kata ayah, cermh ni mahal tp for this time.kita dpt free...so focus...time ceramah ni, pengarah karangkraf jugak turut hadir..dia kongsi sedikit sebanyak tentang lifestyle die...subhanaAllah,


gmbr yg pling aku suka...time ni solt mgrib, isyak n dinner dirumah dato sri[kami semua bermlm ni De Palma, shh alam]...rezeki Allah, syeikh jebril ni dtg mlysia utk 3,4 hari...so berkesempatan la kitrg bersolat isyak bersma beliau..dikatakan, sblm syeikh ni dtg rumah to...die meng imam kan solt mgrib di rumah tun mahathir..sipi2 tkdpt jumpa, tp alhamdulillah....bnyk pesanan yg diberi kpd para pelajar tp sedikit sebnyk boleh jgk aku amik..

dinner mlm to, dpt la makan kambing..mcm2..ala-ala hotel...mknn sgt bnyk tp rasanYa tkdr yg membazir sbb semua habis..licin..hahah...yg aku plg suka, buah ceri, cupcake n biskut inti coklat..eh! sgt sedap la..sedap yg sgt...

alhamdulillah, to jer aku mmpu ckp..ni semua rezeki...4rmdhn kemarin, aku sempat berbuka,solt terawih, bermlm dan bersahur di Hotel Zenith,kuantan...time berbuka die, huh! mknn sgt bnyk..bnyk dier bnyk sgt! semua sedap2....tp mmg tkdan ak nk makan semua..sbb perut aku kecik jer =) >>tp ni semua rezeki Allah jugk...Allah yg bagi dan makbulkn doa kami semoga melimpahkan rezeki dr sumber yg kami ketahui dan sumber dr kami ketahui....alhamdulillah...bagi aku, cuti kali ni plg awesome dan sgt awesome!






Best regards,
Humaira Abdullah

0 pengkritik:

Post a Comment