Friday, January 29, 2010

sudah setahun berlalu. kini bakal-bakal pemimpin mahasiswa uitm pahang dilantik lagi. poster2 banyak ditampal disekitar kampus.dan kali ini, cara meng'vote' pn da berubah..since aku diuitm itu, inilah pertama kli aku keluar mengundi dan berharap yang terakhir...huhu

malam calon berkempen, aku tidak turun padang untuk sama2 menyokong kerana aku takut mulut aku akan mengata kan perkara yang buruk2 sahaja kepada calon. jadi, aku duduk dibilik dan serve internet....itu yang terbaik bagi aku..

selama aku menjadi pelajar uitm pahang dr 2007 until now...aku hanya nampak SATU jer perubahan yang dibuat oleh 'wakil' kami tu. dan perubahan itu dapat dirasai oleh kami iaitu susur gajah ke dewan sejuk gilerr (dsg)...selain dari itu?janji tinggal janji.....

aku pelik, apa dierg buat time jadi wakil pelajar?just buat aktiviti untuk kitrg kumpul kupon dan menyebabkan kitrg balik kebilik pukul12tgh mlm?itu yang dinamakan "we make a change"?. time berkempen macam2 dijanjikan...sampai aku rasa...ei!mengarut jer dier ni....ader wakil pelajar yang ketika didalam kelas, bukn seperti pemimpin kerana hanya mampu tersenyum ketika sesi soal jawab. itu dinamakan pemimpin?

mana hak kami yang melantik anda????adakah korg sekadar untuk mendapatkan sijil?jika itu tujuannyer, bukan ini caraNya..tanggungjawab didunia=bebanan diakhirat...==>jika anda wakil kami, kenapa aku@kami tidak mengetahui bahawa anda adalah WAKIL kami...



0 pengkritik:

Post a Comment