Saturday, October 3, 2009

..poor services..(mood::stress)

jumaat adalah masa untuk student UiTM, jengka balik kerumah masing2 untuk tidak menjadikan weekend kitorg bertambah weak(hahahaha)..termasuk la aku..so, jumaat lepas aku balik umah..kononNya nak naik bus transnational.sebab time aku tnyer pakcik penjual tiket.confident jer muka time cakap bas ader pukul 12.45tghari..

so kul 12.30 aku smpai dibandar atas bantuan kawan aku,shakinah..aku pun tata la kinah nie sbb da sudi antr aku dibndr dan yg pling pentg hati ku berbunga2 nak balik temerloh...pas2 aku jalan ke tmpt penjual tiket..aku tanyala...

aku: pakcik, nak naik bus mane nie?(muka snyum jer..)
pakcik : eh dik,em... bus tak jalan r..bus jalan kul5..sbb dik sorg jer nak g tmerloh..
aku: ha? tak jln...em,ok ok......

aku pun blaa r..dgn hati yg bunga bau taek ayam.tanya metro, kul2 pulak..skg kul 12.30...em....tnyer jengka punye kul4 pulak..lagi lama..ps2 dlm hati aku.."mai,sbo..ko pose arini"

pas2 aku bla dr c2, g la jln2..tp aku leth sgt time tue..spnjg jalan mata aku berair2..nsbk ak pakai spek.tak nmpk sgt r..hahha...aku sedih...nak balik pun sush,pdhal dudk jengka jer.....last2 aku balik naik metro kul2..lamenyer lagi~~~~~~

==>kesimpulanya::aku memg tak puas ati ng service bas kt jengka tue..kecuali metro.metro best sbb even ko sorg pun.dier tetp akn jalan....tapi c penjual tiket budget best..bas lain tue,smue ak dah rse service cam hampeh..bukn ak tk byr naik bas tue..(trans ke jengka ke kuala tahan ke__)semua sme...

0 pengkritik:

Post a Comment