Friday, July 10, 2009

penting! the best event on my 1st week...

haaaa! niela berlaku on the day khamis (9july)tue..before class law..for those yg baca nie jer yang tau this happen, coz takder orang tau exp my family, of coz..my romate,my crash partner,my sweet pak guard..heheh..

nak dijadikan cerita, this was happen depan dsg..kat simpang nak ke kiri..shit! ak da lambat tapi ade bas nie..adoi...so,aku stop r..pas2 bas tue dengan rakus nyer..membelok tanpa mempedulikan orang lain..so,dier macam nak langgar kete akubahagian depan tue..so, i need to reverse..but aku tak perasaan ader kancil kat belakang aku.sebab dier betul2 belakang kete aku..damn giler...pas2 dengan begang kat bas,aku undur r..da r laju..hahah..pas2...GEDEBUMMM!..piit!,bunyi hon...damn! terlanggar....ado..pale otak aku law,law,law...coz after that i need to attend the clas.skg kul 7.55am..clas kul8..ado...

aku : kak,sory kak...saya tak perasan betul kereta "kecik" akak ni..hahaha...(shit..padahal time tue riso giler)...
akak : ape nie dik,lain kali nak undur tengok r belakang..
aku : eh kak?ader ke orang undur tengok depan??aku confius nie..;-p
akak : apa2La, nanti saya call laki saya(sambil usik2 kete kecik dier)
aku : eh akak da ader laki ke?ader orang nak ek?hehe..(takLa,takkan aku cakap g2)..eh akak,saya ader class nie..saya bagi no phone nie..nanti..pkul10 akak call saya..saya g jumpa akak..akak call tau kalu nk duit byo kete sebab phone saya takder kredit..hahahah.
akak : eh,ok ok..g class g..belajar rajin2..kang bawak duit banyak2 skit..
aku : ok! dont wory...


[after finish my law class]
dengan rasa bersalah,aku call r akak tue.."akak,nak jumpa kat mana?",tanya aku dengan sore yg sehabis lembut..."em,adik datang kat unit kesihatan la,boleh?".."eh,boleh tapi saya tak sakit akak?",sambung aku.."eh,awak jangan main2,akak tampo kg",marah akak tue..hahah..tkdrLa.aku ckp..yerla..jp lagi saya datang..

[tiba di unit keselamatan]
ditemani oleh my besfren kinah..aku gLa masuk..kinah duk kat luar jer..dier tengok kete kancil dier tue.takder ape2 pun berlaku..aku lege sikit r..ps2 aku masuk..akak!!!hehe.."jap ye dik,duduk dlu...tunggu akak panggilll..hehe.rase macam tengah sakit..hahah

[masukLa dlm bilik,berlaku perbincangan]
takkan aku nak list smue butir2 perbualan aku..tapi aku tak suke akak ni..hehe..setakat kancil pun nak berkira..kete aku lagi teruk..eh! silap bukan kete aku..kete ayah..sory dad!..tapi dier cakap kete dier kemet enth mender entah..kalau bukak pintu,berbunyi..g2La dier cakap..takpela kak,gini...nanti akak pergi la bele..nanti bill pas to me.i will pay..ok?..akak tue pun senyum jer..macamla lawa....whateva!

akak : eh,adik...tadi ader orang wat report kt pakguard pasal incident tadi..so,adik kene call en suhaidy nie..dier nak jumpa..
aku : ha?kenapa nak libatkan pak guard..bukan besar sangat pun incident kite..kete akak tue pun,,bukan teruk sangat & tak teruk langsung....takut saya tak mampu bayar ke kak?takpela,nanti saya belikan kete kelisa la tuk akak..sian tengok akak riso kan kete kancil akak tue...hahahah..jahat tak aku?hehe
akak : eh dik,nie bukan akak report tau..ader orang nampak.dier yang report.
aku : yerla...aku mencebik..caye jerla..aku tak bodoh lagi untuk diperbodohkan..
akak : kLa,tkpe..nanti apa2hal akak kontek awakla ek.
aku : ok,maaf sekali lagi akak ek..bye..muah! salam..hahah


[aku gLa topup,takut2 lama nak gayut ng pakguard]
aku : salam en suu..haidy?saya yang belanggar tadi..en nk jumpa saya ke?belanja lunch sekali boleh tak?lapo la...hahha..tkdrla..
en : oh awak, em..awak kt mana?awak datang unit keselamatan sekarang boleh tak?(sore dier sangat baik.aku sangat selesa time tu)
aku : ok,tunggu saya yer..

[dalam pejabat pakguard]--huh!nasibaik takder student lagi dalam tue..kalu tak malu aku..
aku : assalamualaikum....nakjumpa en suhaidy?
en : awk call saya tadi yer?jap ek..duduk dlu...
aku ;===>aku pun duduk la depan meja tue..
after 2.5 minute aku tunggu...
en : nah!dik..nie tulis sumary pasal ape yang berlaku tadi...
dalam hati aku....--alaa!dalama tak tulis karangan bm..macamana aku nak wat..
aku : en,boleh tak tulis ikut gaya penulisan saya..asalkan en paham jerkan?
en : boleh, boleh...

aku : nah incik..da siap..
en : em,dier pun baca kuat2..lawak jer dengar writen aku dlm bm..dalama sangat tak tulis essei bm..
en : oo,kire ni bas la nie..
aku : enthla encik,tapi saya takut sangat dier langgar..saya pun ngok jugak..undur laju ngat..shit kan incik..
en : em,sebenarnya takder ape2pun dik kete akak tue..cume kemik jer..yerla,kene langgar ng gajah..hampeh..perli kete aku..


[so da settle smue,i going back to my room]
1 ) aku call my mom coz my dad outstation..ibu,miyak eksiden tadi.."ha?awak ok ke?kete?"tanya ibu dengan suara yang cool giler..."okla,semua ok..kete cuma pecah kat belakang..kete yg miyak langgar tue pun okLa..tapi aderla skit mender rosak2.."em,boleh bawak balik temerlove tak kete ayah tue"tanya ibu lagi...boleh ibu...boleh sangat..tkder ape2 yang tercabut pun...okla,tkpe..esok balik kul berapa?"kul2 kot ibu..nanti miyak call back ok...bye,love u...

2) so, aku msg pulak abang aku...
"pah,tadi miyak incident..kete ayah retak cume kete yang dilanggar tue yang kemek..dier kate la..tapi miyak da call ibu..ibu cakap takpe..:
pastu...terus abg aku call..cmne boleh jadinya?aku pun cite la..em,tkpe..awak bagi no tepon akak tue..nnati pah call r dier..taula pah nnti..aku pun da lege..ok,nti miyak msg..k la,thanks ek..

3)da siap semua,aku pun pergi r tido sunat sebelum zoho..hahah..


p/s : da habis kot cerita..tapi i give conclusion r kt sni...sape bawak kete besar dari badan tue..hati2la..ak tak pernah incident before this tapi da rezeki aritue nak rasa,,so aku terima ng redha..tuk akk ida..aku nak mintak maaf..lagi 1 muke akk garang..tak cantik..saya tak suke..but tuk en suhaidy..hehe..walaupun tak berapa hensem,tibe2 aritue he so sweet..dier baik sangat..pakguard bukan semua garang..kenal dulu baru tafsir ok!..ader 2orang yang uruskan aku aritue tapi aku tak taula nama dier..dier pun baik..tapi masa duk kat pondok guard..garang jer muka..tapi dier sangat baik...i love it!


created by :
mai
11 july 2009
12.03pm

8 pengkritik:

??? said...

apsal ko x cakap..ajak sekelas g serang pompan tu.. lebey2 beb..

fahmi ibnu razali said...

hang ni ade lesen ke x?hehe..

aku da kenai da sape ni..

humaira mardiah..kn bt0l..hehe!

Mai Zurich said...

tue r..
pmpn tue memg cm cibai skit..hahah

tapi ak slah gk..mmpus ko r pmpn..
hahah..ok tak?

Mai Zurich said...

we! pndai ko jer humaira mardiah..
bukn la..
humaira adik epah beb..

ak adr lesen r tapi da nsib g2..hahah

fahmi ibnu razali said...

hehe!silap!
humaira mardiah sepupu aku.hikhik!
ye..tau kau adek epah..

Mai Zurich said...

hehe..

we spe lg adr blog..bgtau r aku..
atles ak tau lg mbr2 lame..

Az Zahrah said...

kete lagi besar dari yang bawak kete.. hehe

Mai Zurich said...

HEHE..g2la gaye nyer timah..huhu

Post a Comment