Friday, December 1, 2017


#2017ShakleeIncentiveTripOnCruise

---DAY 5---
26Nov2017

BACK TO PORT KLANG
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
8.00 AM disembark from Cruise Ship selepas breakfast yang TERAKHIR di spices restaurant,
BYEE chef! BYEE semuaaa..

tempat kumpul~simpan barang pastu TERUSKAN bergambar.

dah SELAMAT JEJAK TANAH KLANG.
ALHAMDULILLAH
tiada lagi mabuk laut
hehehhe

my LAST #ootd

BYE MR LIBRA


pengalaman yang berbeza,SUNGGUH berbeza.

tapi kalau tanya sis, sis prefer terbang dari berlayar.
TERBANG takmabuk, berlayar ni kadang-kadang rasa pening memang ada.

++

KALAU bukan sebab #shaklee, rasanya memang tak lah bercuti mcmni.semuanya terbaik.shaklee selalu bagi 5star services.berbaloi bekerja setahun dan semuanya FREE! 

~~~
nak bercuti macam sis?
nak berniaga?

JOM join team sis.
tahun depan ke BANGKOK ke kitaaaaaaaa

whatsapp sis:
+60148415424

facebook:
facebook.com/humaira.abdullah90

instagram:
maivitabista

stay pretty! 
THANKS for reading.





#2017ShakleeIncentiveTripOnCruise

---DAY 4---
25Nov2017

PENANG
with love

7.00 - 10.00am     Breakfast 
8.30am                 Assemble at Star Dust Longe at Deck5
9.00am                 Arrive Swettenham Port, Penang
9.30am                 Disembark from Cruise Ship
                             * Chow Rasta
                             * Skywalk, Komtar
4.00pm                 Return to Swettenham Port
5.00pm                 Cruise ship departs to Port Klang @ Dinner at Pool Side-Deck 9

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
JOM TURUN DI PENANG PORT pula, sambung jalan ke chow rasta untuk lunch dan komtar, skywalk.
DUIT LUNCH #shaklee bagi belanja. RM30/sorang

first time pergi both place.
EXCITED!


bersama PRESIDENT SHAKLEE MALAYSIA, helen

sampai di chow rasta~shutter bas #9 yaa..


sibuk cari LUNCH,
yang lelaki nak nasi kandar
yang perempuan nak selain dari kandar.

MAKA

makan asing-asing lah kami.
perempuan makan LAKSA yoo
nyumehhhh

MAKAN LAKSA DI WARUNG sebelah chow rasta
tambah cendol & ais tingkap


si LELAKI makan LINE CLEAR nasi kandar

DAN taklupa~wajib singgah





---------NEXT TO KOMTAR--------




68 tingkat = RM68
SKYWALK, KOMTAR




KOMTAR ada 2 checkpoints

1~naik lift sampai level 60
2~naik lagi lift sampai level 68


10minutes per person ok!



skywalk@penang




+++++++++++++++

~~~HABIS berjalan, BALIK KE SHIP~~
sambung bergambar, sambung berjalan-jalan, sambung berenang-renang


sementara cruise takjalan lagi~boleh nampak komtar dari cruise.
LOVELY picture.
IBU&AYAH jumpa di USM PENANG
what a memories!




entahLA hahha


SELEPAS siap bergambar, bersolat, berehat~sambung selam nyelam




            




************************************

MALAM selepas DINNER



melepak minum air kelapa melihat langit yang gelap,
bumi yang gelap

(actually setiap orang (takpasti semua passenger/org shaklee shj) dapat kupon yg boleh tebus~

 1 air tembikai,
 2 air fresh oren
1 air kelapa

boleh tebus bebila masa 24jam ketika berada di restaurant/cafe/tempat makan (dalam bilik takboleh) dann untuk pengetahun korg, setiap cafe/restaurant hanya menyediakan air kosong&air panas sahaja.TIADA air buah/perasa. Disini lahh kupon itu berfungsi, nak LEPAK-LEPAK order lah air buah.Tengah makan breakfast,lunch, dinner WE prefer airkosong.


jam 9pm, pergi tengok free fun show di deck 5

TAMAT HARI KE 4, esok nak balik dah.

ALHAMDULILLAH untuk semua.

~~~~~~~

#2017ShakleeIncentiveTripOnCruise

---DAY 3---

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PHUKET, THAILAND
(24nov2017)

7.00 - 10.00 am      Breakfast
8.00 am                  Arrive Patong Pier
8.45 - 10.00 am      Disembark Cruise Ship *Transfer to Coral Island
1.00 - 2.00 pm        Lunch
2.00 - 2.45 pm        Return to Chalong Pier for transfer to Patong * free time for shopping
4.15 - 5.20 pm        Transfer back to Cruise Ship
6.30 pm                  Captain's Dinner @ Spice Restaurant (certified HALAL by JAKIM)
7.00 pm                  Cruise depart to Penang.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
kami get ready dengan pakaian ke pulau
seperti biasa, assembly point atas kapal~Deck5, Galaxy of Stars

duduk dengan group scavenger hunt- TOK GAJAH!

dapat tempat keberapa???
TUNGGUUUUUU


LAMA tunggu di deck5~pelik takboleh disembark lagi.
RUPANYAAAAA
Mr Libra park baikkkk punya ditengah laut
(lihat ferry kecik tu)
ferry tu laaa, amik kami semua ditengah laut dan bawa ke patong pier.

kt sini tiada jetty utk Mr Libra sbb BESAR sgttt..

atas ferry sudah!

SMALL jetty di Patong Pier

~nampak tak Mr Libra kt belakang tu?besar kannn~tp sebenarnya Mr Libra diantara cruise yang kecik, ada LAGIII besar tauuuu..

setibanya di Patong, kami group 4 ikut tour manager ke bas untuk ke coral island pulak.
tempat yang happening
lebih kurang 30-40minutes perjalananan kesana.






TUK-TUK ,siapa tu HEHE


PERJALANAN ke bas stop, sebab bas takboleh sampai ke JETTY.

JALAN-JALAN-JALAN

___________________________

~~NAIK BAS & TURUN BAS~~
___________________________

SAMPAI ke next JETTY(Chalong Pier) untuk naik speed boat KE CORAL ISLAND.

SOO EXCITED!!!


typical boat in Thailand~
di Krabi PUN banyak macamni.
(pergi menjala agaknya)

NAIK speadboat duduk dediam
PENGALAMAN masa di KRABI, muntah teruk

(terus kena cop mabuk laut,SOB~~)

ALHAMDULILLAH~~tak mabuk pun!tak muntah pun!
(sebab dah telan ubat LOL)

I LOVE ISLAND punya view
so cantik~~
susunan boat buat the view bertambah-tambah cantik
SUBAHANALLAH

JETTY terapung ke CORAL ISLAND

sumpah takstabil, terumbang-ambing
(yaampun)

2016/2017 SHAKLEE NATIONAL INCENTIVE TRIP - STAR CRUISE LIBRA

my second time snorkelling after PHI PHI ISLAND KRABI,
but i love krabi more hehe

ayah pergi snorkeling tapi dah pulang baju cepat sangat

(bukti ayah pergi snorkelling HEHE)

 






MASA untuk claim hadiah scavenger hunt~~~~

1
2
3

TARAAAAAAAAA

HADIAH SAGU HATI
hahhahahahhahahahhaha

YEAYYYYYYYY
(happy sebenarnya.....dalama teringin banana boat)

SAGUHATI pun happy uolls~~

ready

GO!!!!!

yeayyyyy ALHAMDULILAH, my first banana boat at Phuket
tapiiii, die tak terbalikkan boat di tengah laut.
MAYBE sbb ada ami (budak kecik) and ayah 

BUT 
nevermind, takperlu telan banyak-banyak airlaut
hehe

cameramen ramai tapi gambar ada sekeping je sobsob

penuh dengan shaklee punya bendera camni,
i LOVE to see it!

[SELEPAS]

lepas dah sebaldi telan air laut, dah hitam, dah letih, dah pening.
MASA
untuk LUNCH

memang island punya STYLE! terbaik lahhh
setiap sorg boleh claim 1 air kelapa.
YAALLAH sedap
serius SEDAP.


SEMUA sedap

#lepasdahsiapmakan
#sesiphotoshootpulak






memang suka sangat island punya view





TERIMA KASIH ayah dan ibu
tahun depan dan tahun yang berikutnya
BAWAK KAMI LAGI YAA ^___*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
masa untuk berangkat balik ke patong pier untuk sesi shooping menyoping,
sesi sis paling SUKA!

HARD ROCK PHUKET
(sejenis suka check in di setiap hardrock di DUNIA)




SELEPAS hardrock, kami bersiar-siar area patong
~disebabkan memang kawasan pelancongan, kebanyakkan kedai menjual barang yang sama & fixed price~TAKJUMPA lagi kedai boleh tawar menawar~

bawa 2000bath tapi TAKHABIS pun.




sempat beli FRESH JUICE. 
manggo and mixed fruit
70bath/1

4.30pm sudah~MASA UNTUK PULANG KE KAPAL GEMOK

patong pier~ontheway nak naik FERRY.

GAMBAR dari FERRY
(ferry kecik je)




bagi chance kt sis please ^__*


-da selamat naik atas kapal-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MALAM

CAPTAIN'S DINNER
at 6.30pm@deck10
(letih sangat sebenarnya tapi dinner awal boleh tidur awal)

DINNER malam ni sangat special-dinner di spices restaurant.
satu-satunya restaurant di atas cruise yang dapat sijil HALAL dari JAKIM 
dan chef restaurant ni datang dr MALAYSIA you olls..




main course : LOBSTER tapiiii takingt nama penuh.
#sedap





ada hiburan berjoget-joget



~BAJU DINNER~
hehehhe








 ALHAMDULILLAH 
untuk semua rezeki
SEMUANYA
datang dari ALLAH
+
SHAKLEE penyebab sahaja.

THE END~~ lepas makan, pergi ke deck 5 tengok show magic, magician didatangkan khas dari US.
superb!





nanti sambung ok,
stay pretty!!